tirsdag, august 05th, 2008 | Author: æLenn

Det skjer da ting knyttet til det jeg skrev om i forrige blogginnlegg, hva Irland og EU skal gjøre etter at irene i juni sa nei til EU-grunnloven.

Den irske avisa The Independent hevder det ligger an til at den politiske ledelsen i Irland (som anbefalte å stemme ja) vil forhandle fram en rekke nye unntak fra grunnloven for så å legge den ut til ny avstemning en gang neste år.

Det blir veldig spennende å se om EU-lederne vil akseptere en slik løsning. På den ene siden ønsket mange at grunnloven skulle sette en ny standard der det ble slutt på ulike lands brysomme unntak. På den annen side pleier EU å være svært så pragmatisk når det trengs for å komme seg ut av en politisk hengemyr.

Men det mest spennende blir om den irske befolkningen ville akseptere en slik omkamp…!

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.