onsdag, september 17th, 2008 | Author: æLenn

Husker du da Sverige i 2003 sa nei til euroen og valgte å styre sin egen finans- og pengepolitikk? Siden den gang er ja-sidens skremmebilde fra Euro coinsEuro-avstemningen gjort til skamme (høres det kjent ut?).

Den svenske regjeringen, bestående av ja-partier, vil at Riksdagen skal ratifisere EU-grunnloven – denne gangen uten at det svenske folket får si sin mening i en folkeavstemning (man lærer da av tidligere feil).

Dette kunne man sagt mye interessant om, men ett element som så langt har fått lite oppmerksomhet, er at Sveriges ja til EU-grunnloven kan innebære en snikinnføring av euro i Sverige. Det skjer neppe over natten, men alt legges nå til rette.

Grunnloven krever nemlig at medlemslandene innfører euroen som valuta. Aksepterer du grunnloven, aksepterer du dette kravet. Så gjelder det bare å vente på en timing som passer… var det svenske folkets nei bare en kort omvei for de politiske lederne?

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.