torsdag, mars 26th, 2009 | Author: æLenn

For oss politiske nerder er det noe helt eget med landsmøtesesongen: Disse herlige vårmånedene da det ene partiet etter det andre gjennomfører sine landsmøter. 

Årets runde startet forrige helg med SVs landsmøte. Denne helgen er det vi i Sp som står for tur. Vårt landsmøte åpner i Ålesund fredag morgen.

Hva er det som gjør et landsmøte så spesielt?

En ting er klimaet i mediene. Jeg mener faktisk at nettopp det endrer seg noe før, under og etter partilandsmøtene. Selv om spillet fortsatt omtales, og konflikter fortsatt får for stor plass, så skriver og snakker aviser, tv og radio faktisk mer om politiske saker enn ellers. Reell politisk uenighet løftes fram, og det ryddes mer plass til argumenter enn til hverdags.

En annen ting er den litt magiske stemningen som er på et partilandsmøte. Det er faktisk svært sjelden ellers at så mange partifeller er samlet. Det samme gjelder for koblingen politikere-journalister.

Legg til at landsmøtene tross alt er partienes høyeste organer, og selv om møtene ofte omtales som mediehappenings så velges det her ledelse (ikke alltid enstemmig!), politiske veivalg tas og detaljerte politiske standpunkt utformes (ofte langt fra enstemmig). Dette er grasrotas aller største mulighet til å påvirke partiets politikk. I de kommende dagene vil vi se en rekke lokale soldater som bruker landsmøtets talerstol til å få oppmerksomhet om det de mener er viktig, å få med seg flertallet til å støtte sine forslag.

Dette er noe av det vi brenner for: Den levende politiske diskusjonen, de gode argumentene, den inspirerende retorikken som de beste blant oss leverer.

Følg Senterparti-landsmøtet live på www.senterpartiet.no, følg med på twitter-search #sp-landsmøte — og følg med i media (men ikke tro på alt de sier – HAHA! ;-) )

Category: politikk
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.