lørdag, mai 09th, 2009 | Author: æLenn

Ja-siden i Arbeiderpartiet fornekter seg ikke. Den gryende debatten om unionsmedlemskap på Island skaper da noen overskrifter også her hjemme. I dag kan vi lese i VG at Ap-topper nekter å stenge døren for EU.

Ja-folkene krever at en eventuell ny rød-grønn regjering ikke skal ha en formulering om at EU-medlemskap er uaktuelt i sin regjeringserklæring. Døren på gløtt for unionen, altså.

Det er ikke overraskende at Ap-mannen Svein Roald Hansen, som er leder for Europabevegelsen, er ivrig etter å kunne starte en debatt om norsk innlemmelse i unionen. Det er desto mer oppsiktsvekkende at Arbeiderpartiets nye partisekretær, Raymond Johansen, er blant dem som mener at Ap må “ha handlefrihet i forhold til å søke om medlemskap”.

Jeg spør meg selv: Ønsker Johansen en ny regjering eller gjør han det ikke? Mener han alvor når han antyder at det skal være mulig å få med seg Sp på en endring av denne formuleringen? Har Ap virkelig fått en partisekretær med så til de grader begrenset politisk gangsyn?

Senterpartiet er garantisten for at en ny rødgrønn regjering ikke vil åpne for medlemskap. Johansen og Ap må velge. Regjering eller EU.

Category: politikk
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

2 Responses

  1. Nei-siden i Arbeidperpartiet og majoriteten av AUF er sannsynligvis sterke nok til at AP som parti vil prioritere fortsatt regjeringssamarbeid med SV og SP. Det er viktig å legge merke til at selv om det finnes ambisiøse ja-krefter i Arbeiderpartiet er ikke det noe som vil komme foran regjeringssamarbeid. AP er åpne for dialog fremfor å stå på barrikadene, og det kan virke som EU-debatten er lagt litt på is.

  2. Jeg håper og tror jo at du har rett, Snorre, men man begynner jo å lure på hva som skjer når Raymond Johansen sier det han gjør. Partisekretæren i Ap er ingen hvem som helst.