fredag, juni 05th, 2009 | Author: æLenn

Er NRK kjerringa mot strømmen når de satser på grundigere nyhetsdekning?

Mange ulike medier melder i dag at NRK fra 2010 vi trappe opp satsingen på nyheter og blant annet utvide Dagsrevyen med 15 minutter.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas kommer på kveldens nyhetssending med en spennende programerklæring (fritt sitert slik mitt distre hode husker det):

I en tid der alle oppdateres på nyheter fortløpende gjennom hele dagen, skal Dagsrevyen fra årsskiftet bruke mer tid på færre saker og dekke behovet for sammenheng, bakgrunn og fordypning.

Dette er svært lovende takter fra allmenkringkasteren, og helt i tråd med den spesielle funksjonen som NRK skal fylle. 

Noen satser der andre kutter. Er det rart jeg er glad i NRK?

Noen satser der andre kutter. ♥NRK♥

Jeg frustreres daglig over hvor overfladisk media er blitt. De som kjenner meg, vet at jeg som politiker oftere har vært irritert av at journalister ikke stiller kritiske oppfølgingsspørsmål til saker enn at de spør for mye. 

Media spiller en svært viktig rolle i det norske demokratiet, men mediefolk liker å framstille seg som mer objektive og uskyldsrene enn de faktisk er. Min erfaring er at det er få yrkesgrupper som er så lite interessert i selvkritikk som journalister. Samtidig  treffer jeg jevnlig politiske journalister og kommentatorer som hevder de også er frustrert over korte formater, liten tid og krav til overforenkling.

Kan NRKs nye planer være et svar på dette? I så fall er det gode nyheter for folkestyret i Norge.

Category: politikk
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

One Response

  1. 1
    Martin Fragell 
    søndag, 7. juni 2009

    Blir bra dette. Håper bare NRK evner å gjøre det de sier. Tøffere journalister, dypere dekning av saker osv. Kan bli bra.