tirsdag, oktober 20th, 2009 | Author: æLenn

Kan hende er det jeg som har kort hukommelse, men likevel:

Har det ikke denne gangen vært uvanlig mye spekulasjoner og særlig lekkasjer rundt det nye arbeidslaget til Jens?

Media har i dagevis kunnet plassere den ene statsråden etter den andre, basert på “sikre kilder” – og i dag har de fleste avisene komplette oversikter over hvordan de mener den nye regjeringen vil bli.

Er det bare jeg som mener dette er et problem?

En ting er at spekulasjonene i seg selv er irriterende. De bidrar ikke til noe positivt. Tvert i mot: Stadig økt personfokus, fokus på spill og ikke på politiske saker – dette styrker ikke folkestyret vårt.

Men jeg er også litt konservativ og tradisjonell her; jeg mener faktisk at nye regjeringsmedlemmer først skal presenteres for Kongen i statsråd for så å presenteres for folket på slottsplassen.

Det vil alltid oppstå rykter og uheldige lekkasjer, men denne gangen tyder mye på at viktige lekkasjer er styrt og godkjent på høyt hold. Dette er i så fall både skuffende, uprofesjonelt og respektløst.

Det er nesten så en håper at det skal komme noen overraskelser ruslende ut på plassen foran slottet i dag.

(litt av mediedekningen finner du her, her og her)

Category: politikk
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

5 Responses

 1. Jeg er så enig! Min første reaksjon da jeg så avisene i morges var: – Hvorfor klarer man ikke å holde kjeft? Kanskje det er fordi det ikke er ønska?

  Men om få timer er spekulasjonene over for denne gang. Heldigvis!

 2. 2
  von Tangen 
  tirsdag, 20. oktober 2009

  Stadig vekk leser en om lekkasjer. Enten det er snakk om politikk, fotball, helsevesen, eller hva som helst. Men hva med konsekvensene for de som lekker informasjon…??
  Noe er jo galt et sted, når disse “informantene” åpenbart fortsetter sitt daglige virke, (tilsynelatende) uten nevneverdige konsekvenser.

  Og hvis det er, som du skriver, Erlend, at slike lekkasjer “er styrt og godkjent på høyt hold”, er det ikke bare skuffende, uprofesjonelt og respektløst, men faktisk ganske skremmende også!

  Nuvel. Tror uansett det kan være gunstig for de rød- grønne å hente inn noen veteraner, og at dette vil være med på å styrke troverdigheten og integriteten. Og så fikk SV mast Lysbakken inn i regjeringen også ;o) !

 3. Nei, la media spekulere. Det jeg synes er problematisk er at det er en gjeng med suppehuer som skal styre landet vårt i ytterligere 4 år. DET er gale det!

 4. Stupidity is the basic building block of the universe.

 5. kjære uff, det var bare suppehuer på valg… glemte du å stille deg til rådighet for velgerne?